Universitat Rovira i Virgili

Antoni Jordà Fernández

Llicenciat en Dret, llicenciat en Història Moderna i llicenciat en Història General i Geografia. Doctor cum laude en Dret, Premi Extraordinari i Doctor cum laude en Historia.Master en Ius commune i Catalunya. Pel que fa a l'activitat docent és Catedràtic d'Història del Dret i de les Institucions, Facultat de Ciències Jurídiques, Departament de Dret Públic, Universitat Rovira Virgili (Tarragona), té cinc quinquennis reconeguts.

Ha publicat nombrosos articles relacionats amb la història, la història del dret, de l'administració i de les institucions, especialment les de l'administració local i provincial (4 sexennis reconeguts)
Forma part de diversos grups de recerca.
Pel que fa a publicacions, destaquen els estudis sobre l'Ajuntament de Tarragona al segle XVIII (Poder i comerç a la ciutat de Tarragona, Tarragona 1988); sobre el Capítol catedral de Tarragona al segle XVII (Església i poder a la Catalunya del segle XVII, Barcelona 1993); i sobre la Diputació provincial i l'ordenació del territori del segle XIX (Les Diputacions provincials en els seus inicis. Tarragona, 1836-1840, Madrid 2002); sobre Història de les Relacions Laborals (Les Relacions laborals a Espanya fins a la Constitució de 1978, (Madrid, 2007), i sobre el dret portuari (El Dret portuari en la història (dels orígens a la codificació) (Madrid-Tarragona, 2008 ).

Les seves Línies d'investigació són: Estudis històrics i jurídics sobre l'Administració territorial, provincial i local; el Dret portuari i el Dret històric de Catalunya.
És advocat no exercent del Col·legi d'Advocats de Tarragona. Altres mèrits: Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació, i de la Reial Acadèmia de la Història.

Tornar al llistat