Universitat Rovira i Virgili

Maria Marquès Banqué

Maria Marquès i Banqué és Professora de Dret Penal del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) des del curs acadèmic 1997-1998, membre del grup de recerca "Territori, Ciutadania i Sostenibilitat" i del Centre d'Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT) d'aquesta universitat. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona l'any 1993 i Doctora en Dret per la URV (2008).

Les seves principals línies de recerca són les polítiques criminals en la societat del risc, matèria sobre la qual tracta la seva tesi doctoral, i el Dret Penal Ambiental, àmbit en el qual ha publicat diversos treballs i sobre el qual ha impartit docència en la llicenciatura i grau de Dret i en el Master Universitari de Dret Ambiental de la URV.

Ha realitzat estades de recerca al Max-Planck Institut für ausländisches und internationales Strafrecht, a l'Institut für Kriminologie und Wirtschaftsstrafrecht de l'Albert-Ludwigs-Universität Freiburg (Alemanya), a la University of Technology Sydney (Austràlia), a l'Institute for Marine and Environmental Law de la University of Cape Town (Sudàfrica) i a l'Asean-Pacific Centre for Environmental Law de la National University of Singapore (Singapur).

És directora de la Clínica Jurídica Ambiental del CEDAT; co-presidenta del Teaching and Capacity Building Committee de la IUCN Academy of Environmental Law des de l'any 2010 i ha estat editora cap de la "Revista de Educación y Derecho" fins a 2015.

Tornar al llistat