Universitat Rovira i Virgili

Albert Noguera Fernández

Albert Noguera Fernández (Granollers, 1978) es Doctor en Dret per la Universitat de L'Havana i la Universitat Jaume I. És llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment es professor de Dret Constitucional a la Universitat de València. Abans ho ha estat de la Universitat d'Extremadura i la Universitat Rovira i Virgili.

A més a més, és professor permanent convidat en programes de màster i doctorat en diferents institucions i universitats llatinoamericanes i europees. Ha estat professor i investigador visitant en diferents institucions europees, d'Estats Units i llatinoamericanes, com la Universitat de Georgetown, la Universitat d'Edinburgh, l'Institut Internacional de Sociologia Jurídica d'Oñati, la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, la Universitat Andina Simón Bolivar d'Equador o el Centre d'investigacions Jurídiques del Ministeri de Justícia de Cuba, entre d'altres.

Va ser assessor de l'Assemblea Constituent de Bolívia (2006-2008) i de la Presidència de l'Assemblea Constituent d'Equador (2008), participant en les comissions tècniques de redacció d'ambdues assemblees constituents. Així mateix ha exercit com a consultor de la Cort Constitucional d'Equador i ha impartit cursos de formació a funcionaris de diverses institucions públiques llatinoamericanes com la Defensoria del Poble de Veneçuela, l'Assemblea Legislativa Plurinacional de Bolívia, la Comissió d'assumptes constitucionals de l'Assemblea Nacional del Poder Popular de Cuba o la mateixa Cort Constitucional d'Equador. Recentment ha estat nomenat membre corresponsal de la Societat Cubana de Dret Constitucional i Administratiu de la Unió Nacional de Juristes de Cuba

És autor d'una àmplia producció científica on destaquen diverses monografies i més de 70 aportacions en obres col·lectives i revistes científiques espanyoles i internacionals sobre constitucionalisme llatinoamericà; Poder i processos constituents; teoria de l'Estat i de la democràcia; Justícia constitucional; igualtat, drets socials i justícia social; crisi i mesures d'austeritat en la UE.

Membres