Universitat Rovira i Virgili

Alfonso González Bondia

Nascut a Reus (1968), però actualment viu al Vendrell. Llicenciat en Dret per la UAB (1991), Màster en Dret comparat per la UAB (1993) i Doctor en Dret per la URV (2003), que el va fer mereixedor del Premi extraordinari de doctorat de la URV.
Actualment és professor Titular d'Universitat de l'Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals (perfil Dret de la Unió Europea) al Departament de Dret Públic de la URV.
Des de desembre de 2011 és el Degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV i és membre del Consell Directiu del Centre d'Estudis en Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT). Amb anterioritat havia ocupat diverses responsabilitats de gestió en l'àmbit universitari: Secretari de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV (2001-2002), Vicedegà i Cap d'estudis de l'ensenyament de Dret de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV (2002-2004 i 2008-2009) i coordinador acadèmic de la Càtedra d'Estudis Jurídics Locals de la URV (2007-2011).
Ha estat investigador convidat de l'Institut Universitari Europeu (1994) i becari de la "NATO Research Fellowships Programme" (1996-1998). Actualment és investigador actiu del Grup de recerca sobre "Territori, Ciutadania i Sostenibilitat (dret ambiental, immigració i govern local)" de la URV i membre de l'Observatori de Política Exterior Europea de l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI). És membre del Consell de redacció de la Revista d'Estudis Autonòmics i Federals (REAF).
Els seus àmbits de recerca actuals són la política exterior de la Unió Europea, les relacions entre els ens locals i Europa, el règim jurídic de la seguretat i defensa internacional i europea, els processos de participació pública, els processos de secessió i el dret a decidir.

Tornar al llistat