Universitat Rovira i Virgili

Gonzalo Quintero, investit Doctor Honoris Causa per la Universidad de Cantabria

Gonzalo Quintero, catedràtic de Dret penal del Departament de Dret Públic de la URV, ha estat investit Doctor Honoris Causa per la Universidad de Cantabria, el dimecres 9 de maig a Santander. L'ha apadrinat la professora Paz M. de la Cuesta Aguado, catedràtica de Dret penal d'aquesta universitat.

El professor Quintero (Barcelona, 1947) es va llicenciar en Dret el juny de 1969 a la UB. A l'inici del curs 1969-70 va iniciar-se com a professor ajudant a la Càtedra de Dret Penal. Tres anys després, el 1972, obtenia el grau de doctor i el Premi Extraordinari de Doctorat. El 1975 era, en virtut d'oposició, professor adjunt numerari de Dret Penal i el 1980, catedràtic de Dret Penal per oposició estatal. Ha ensenyat a les universitats de Valladolid, Màlaga, Barcelona, Illes Balears i, actualment, a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV. Ha estat professor convidat en nombroses universitats estrangeres, especialment a Itàlia, França i Amèrica Llatina.

La seva obra inclou més de 40 llibres com a autor o coautor i més de 250 contribucions científiques. A destacar, d'entre ells, els "Comentarios al Código Penal Espanyol", dels quals és director i coredactor juntament amb un equip de professors i professores, amb diverses edicions; així com les successives edicions dels seus manuals de la Part General i de la Part Especial del Dret Penal.

En qualitat d'expert nomenat o de vocal de la Comissió General de Codificació, ha participat en els treballs de discussió prèvia i elaboració de la majoria dels projectes de reforma de les lleis penals espanyoles. Actualment és vocal de la Secció de Dret Penal i Penitenciari de la Comissió General de Codificació i  acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació. Ha estat vocal del Consell General del Poder Judicial i, posteriorment, director general del Servei Jurídic de l'Estat, càrrec equivalent a l'actual Advocacia General de l'Estat. Li han estat concedides la Creu d'Honor de Sant Raimon de Penyafort, la Gran Creu de Sant Raimon de Penyafort i la Gran Creu del Mèrit Militar amb distintiu blanc.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar