Universitat Rovira i Virgili

Nomenament del professor Alfonso González Bondia com a director general d’Afers Europeus i Mediterranis de la Generalitat de Catalunya

El dimarts 30 d'abril de 2019, el Govern del la Generalitat de Catalunya ha aprovat el nomenament del professor de l'àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals del Departament de Dret Públic de la URV Dr. Alfonso González Bondia com a nou director general d'Afers Europeus i Mediterranis del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

D'entre les funcions de la Direcció General destaca la d'impulsar, desplegar i fer seguiment de les relacions del Govern de la Generalitat amb altres actors europeus i del Mediterrani i projectar Catalunya com a nucli de les relacions euromediterrànies. Per desplegar les funcions que té assignades La Direcció General d'Afers Europeus i Mediterranis s'estructura en el Servei de Relacions Bilaterals amb Europa, el Servei d'Afers de la Unió Europea i  el Servei de Relacions amb la Mediterrània i Xarxes Europees.

González Bondia és doctor en Dret per la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Dret comparat per la UAB, i ha estat professor titular d'universitat de l'àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la URV, del Màster en Diplomàcia i Funció Pública Internacional al Centre d'Estudis Internacionals de Barcelona i al Màster d'Integració Europea i al Màster en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament, ambdós de la UAB.

És membre del Consell Directiu del Centre d'Estudis en Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT), i ha ocupat diversos càrrecs a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV. A més, ha sigut investigador convidat a l'Institut Universitari Europeu de Florència i membre de l'Observatori de Política Exterior Europea de l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI).

Ha estat membre de la Comissió de control de les consultes populars no referendàries de la Generalitat de Catalunya i director de l'Oficina de seguiment i suport a les Comissions paritàries Estat-Generalitat del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

Llegir notícia (diaridigital.urv.cat)

Elements relacionats

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar

Foto: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència (30/04/2019)