Universitat Rovira i Virgili

Santiago Castellà Surribas, professor del departament de Dret Públic, ha estat elegit senador per la circumscripció de Tarragona

Santiago Castellà Surribas, professor de l'Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals del Departament de Dret Públic, i Director de la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City de la Universitat Rovira i Virgili, Acadèmic de Número i membre de la Junta de Govern de la Reial Acadèmia Europea de Doctors-Barcelona 1914 (RAED) i secretari general de la Fundació Pro RAED, ha estat elegit senador per la circumscripció de Tarragona. El darrer dimarts 21 de maig va ser nomenat en jurar la Constitució en el Ple del Senat.

És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Nacional d'Educació a Distància i Màster en Seguretat, Pau i Defensa per l'Institut Universitari General Gutiérrez Mellado. Doctor en Dret Internacional Públic per la Universitat de Barcelona, durant 25 anys ha estat professor del Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili, a on ha impartit assignatures de Dret Internacional, Dret Europeu, Drets Humans i Cooperació Internacional. Ha estat degà de la Facultat de Ciències Jurídiques, vicerector de Relacions Externes i Internacionals, director del Màster de Dret Ambiental, del Màster en Gestió Global de la Immigració, del Màster en Cooperació internacional al Desenvolupament i actualment del Màster en Justícia Penal Internacional.

Es va iniciar en la vida política de la mà d'Adolfo Suárez com a secretari general de les Joventuts del Centre Democràtic i Social, per sumar-se fa uns anys en el projecte dels socialistes de Catalunya. Ha estat president del Moviment Laic i Progressista, que agrupa diverses entitats educatives basades en valors republicans. És patró de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, de la Fundació Trencadís pel Modernisme a Tarragona i impulsor de la Fundació Carme Chacón.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar